Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değilmisiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Plastik Dalgıç Pompa

19-02-2022 11:23
Plastik Dalgıç Pompa

Plastik Dalgıç Pompa

 

Atık su pompası da denilen plastik dalgıç pompaları birikinti sularının tahliyesinde kullanılır. Manyetik aksamlı flatörler sayesinde seviyeyi kontrol altında tutacak mekanizma işler. Fabrikaların çıkardığı endüstriyel atıkların ya da ev ve iş yerlerinden doğan atıkların filtrelendiği temel sistem plastik dalgıç pompasının kurduğu mekanizmayla mümkün olur.

 

Plastik Dalgıç Pompa Nedir?

 

Uygulama aşamasında yer hazırlığına gerek duyulmayan tünel, kuyu gibi yerlerde ihtiyaç duyulan ve daldırıldıktan sonra herhangi bir bakım yapılmasına gerek olmayan mekanizmalar plastik dalgıç pompaları olarak adlandırılır. Kullanımında kolaylık ve pratiklik söz kokusudur. Dalgıç pompa grubun da pek çok çeşit bulmak mümkündür. Kullanım kolaylığının yansıra güvenilir olması ve değişim sırasında zahmet gerektirmemesi yönüyle sel basma ihtimalinin hayli yüksek olduğu garajlarda kullanımı tercih edilir.

 

Plastik Dalgıç Özellikleri

 

Yeraltında bulunan konuma ve faaliyete göre çeşitlenen çamur, gaz, mazot, atık su gibi maddelerin çevreye zarar vermeden en temiz şekilde pompalanması sağlayan plastik dalgıç pompalar önemli bir görevi üstleniyor. Aşındırıcı maddelerin getirdiği kimyasallar ve asitler diğer pompaları zorlarken plastik dalgıç pompalarda böyle bir durum söz konusu değildir.

 

·Kurulan süreye göre durmadan pompalama sistemi olduğu gibi plastik dalgıçlarda bir operatör yardımıyla da pompalamak mümkün oluyor. Bu şekilde hız seçilebiliyor ve azaltılıp artırabiliyor.

·Plastik dalgıç pompaları diğerlerinden ayıran en önemli unsur maksimum oranda debi, basınç ve ortam sıcaklığını içeriyor olmasıdır.

·Korozyona karşı ekstra dayanıklılık gösterir.

·Plastik malzemeden yapıldığından diğerlerine göre çok daha hafiftir.

 Kurulumu, kullanımı ve uygulanışı kolay olduğu için denizcilik, makine sanayisi, kâğıt sanayisi ve iklimlendirme sistemlerinde sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Aynı zamanda birçok kademesi olması pompalama anında zamandan tasarruf etmeye de yardımcı olur.

 

Aşırı yük yüklendiğinde göstergesi olan ve uyarı sistemini devreye sokan plastik dalgıçlar bulunduğu gibi basınç yüklenmesinde de bu uyarıyı vererek pompanın arızalanmasının önüne geçiliyor. Pompa korunduğu gibi boşaltım sisteminde problem çıkması önleyebiliyor. Aynı zamanda aküsü bittiğinde işlem yapamayacağından bu riske karşı yedek akü devreye girerek faaliyet sonlandırılabiliyor. Tüm bu özelliklerinden dolayı pratikliği diğer pompalardan fark edilir ölçüde ayrılıyor.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.