Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değilmisiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yangın Vanaları

Yangın Vanaları

Yangın Vanası Nedir?

Yangın anında acil müdahale etme ihtiyacını karşılayan suyu açma ve kesme vanalarına yangın vanası denir. Yangın hattında kullanılmak üzere hem dolaylı hem de doğrudan bir sistemle çalışır. Kat vanaları ya 2 ya da 21/2 ölçülerinde üretilir. Yangın anında oluşabilecek fazla su basıncını kontrol etmede önemli bir görev üstlenirler.

Yangın Vanalarının Kullanım Alanları Nerelerdir?

Yangın anında acil müdahalenin büyük önemi vardır. Ancak müdahale anında doğru bilgiye sahip olmanın yanında yeterli ekipmana sahip olmak da son derece önemlidir. Apartmanlarda, iş yerlerinde kat aralarında bulunan yangın alarm vanaları  yangın söndürmede ilk başvurulan yerdir. Yangın vanaları kullanımda kolaylık kriterlerine göre çeşitlilik gösterir. Uygulanacak alan özellikleri dikkate alınarak doğru yangın vanası seçilmelidir.

Yangın Vanalarının Özellikleri Neler?

Yangın vanalarının pratik olarak kullanılıyor olması ve olay yerindeki problemi temiz bir şekilde ortadan kaldırmakta etkili olması birçok çeşide ayrılmasını sağlamıştır. En çok kullanılan sistemlerden biri olan ıslak alarm vanası gövde ve kapak kısmı dökme demir malzemelidir.

Dişli ve izlenebilir vanalar da bronz gövdeye sahip mili ise paslanmaz çeliktir. Maksimum 120 dereceye kadar çalışma sıcaklığı içerir. Diğer bir yangın vanası da basınç düşürücü vanalardır. Pek çok çeşidi olan yangın vanalarında ateşin büyüklüğüne göre ayrı özellikleri görebilmek mümkün.

En Çok Tercih Edilen Yangın Vanası Tipi

Yangın anında yağmur başlıklarının devreye girmesiyle yağmurlama yaparak çalışan ve mekanik aksamı aktive ederek hareket eden ıslak alarm vanası birçok yerde tercih edilen sistemdir. Sistem sorunu algıladığında alarm düzeneğini de devreye sokarak aynı zamanda acil durum olduğunu belirtir. İklim olarak sıcaklığı hayli düşük bölgeler donma riskine karşı ıslak alarm vanalarını tercih etmeyebilir. Bunun yerine kuru alarm vanaları yangına müdahale eder. Çalışma prensibi olarak hemen hemen ıslak alarm vanasıyla benzeşse de kuru alarm vanasında adından da anlaşılabileceği gibi su yoktur. Bunun yerine hava nüfuz ederek kompresör ile basınç altına alınır.

Alan ve iklim faaliyetlerinin yangın vanası seçiminde etkisi büyük olduğundan uzmanlar tarafından verilecek karar doğrultusunda en uygun vanayı edinmek doğru olacaktır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.